Povestea Ricard Pastis a început în Marsilia în anii 1930, când cafenelele lichioruri pe bază de anason, majoritatea ilicite și prea dulci pentru gusturile consumatorilor.
În Sainte-Marthe, Paul Ricard, fiul unui negustor de vinuri, a visat să găsească o formulă „care să satisfacă gusturile tuturor”. În laboratorul său improvizat, el macera plante provensale, semințe de fenicul, esență de anason și multe altele.
Într-o zi din 1932, a avut în sfârșit rețeta sa, declarând: „Se va numi Ricard, adevăratul pastis din Marsilia!” La doar 23 de ani, Paul Ricard tocmai inventase prima băutură long drink franțuzească: un volum de pastis cu cinci volume de apă, servit cu gheață. „Sunt dispus să-mi pun numele”, a proclamat el, „pentru că sunt sigur de calitatea acestui pastis și mândru de gustul său unic”.
Tânărul studiase arte plastice și astfel a proiectat primul poster și eticheta băuturii sale. Ricard pastis a fost un succes imediat. Până în 1938, vânzările se ridicau deja la 2,4 milioane de litri. În 1984, marca de renume mondial a sărbătorit un miliard de sticle vândute.