Cabernet-Sauvignon, gama “Prestige”

Tipul vinului: vin de calitate matur roșu sec.

Varietate: 100 % Cabernet – Sauvignon

Anul de recoltă: 2012

Organizarea plantației: Cricova dispunde de aproximativ 105 ha de plantații de Cabernet – Sauvignon, majoritatea în zona de sud a Republicii Moldova (zona Valul lui Traian), dar și în zona centrală (Codru) – 10.5 ha. Solul cernozion tipic, slab humifer și carbonatic.

Metoda de vinificație: Strugurii sunt culeși la maturitate deplină, trec printr-un proces minuțios de sortare, zdrobire-desciorchinare și macerare, fiind apoi supuși fermentării malo–lactice și maturării pentru o perioadă de minim 1 an.

Gastronomie: Carne roșie la grătar, cârnați, rinichi și carne de iepure.

Note de dugustare: Vinul se caracterizează prin culoarea intensă de rubin și buchetul cu nuanțe de saftian și toporaș. Gustul foarte plin, corpulent denotă o puternică expresie a terroir-ului din care provine.

Greutate 1 kg
Alcool: 13,2
Zahăr: 3,9
Aciditate: 5,0
Temperatura recomandată de servire: 16 – 18 °C

Acasa / Vinuri / Romanesti / Vin Cricova / Cricova Vin Rosu Sec Prestige Cabernet 0.75L

Cricova Vin Rosu Sec Prestige Cabernet 0.75L

750ml
13,2% vol.

44,09 lei

Cabernet-Sauvignon, gama “Prestige”

Tipul vinului: vin de calitate matur roșu sec.

Varietate: 100 % Cabernet – Sauvignon

Anul de recoltă: 2012

Organizarea plantației: Cricova dispunde de aproximativ 105 ha de plantații de Cabernet – Sauvignon, majoritatea în zona de sud a Republicii Moldova (zona Valul lui Traian), dar și în zona centrală (Codru) – 10.5 ha. Solul cernozion tipic, slab humifer și carbonatic.

Metoda de vinificație: Strugurii sunt culeși la maturitate deplină, trec printr-un proces minuțios de sortare, zdrobire-desciorchinare și macerare, fiind apoi supuși fermentării malo–lactice și maturării pentru o perioadă de minim 1 an.

Gastronomie: Carne roșie la grătar, cârnați, rinichi și carne de iepure.

Note de dugustare: Vinul se caracterizează prin culoarea intensă de rubin și buchetul cu nuanțe de saftian și toporaș. Gustul foarte plin, corpulent denotă o puternică expresie a terroir-ului din care provine.

Greutate 1 kg
Alcool: 13,2
Zahăr: 3,9
Aciditate: 5,0
Temperatura recomandată de servire: 16 – 18 °C