Chardonnay, gama “Orașul Subteran”

Tipul vinului: vin de calitate selectat, alb sec.

Varietate: 100 % Chardonnay.

Anul de recoltă: 2013

Organizarea plantației: Cricova dispunde de aproximativ 96 ha de plantații de Chardonnay, majoritatea în zona centrală a Republicii Moldova (regiunea Codru), dar și în zona sud (regiunea Valul lui Traian) – 34 ha.

Metoda de vinificație: Strugurii sunt culeși manual când capătă o maturitate deplină, se sortează minuțios, desciorchinează, macerarea are loc pe boștină pentru a extrage aroma și apoi sunt supuși procesului de vinificare. Fermentarea mustuielii are loc în vase de inox cu controlul temperaturii, timp de 14 zile.

Gastronomie: Risotto cu ton, pește, frigărui asortat, preparate din pui și piftie.

Note de degustare: Se remarcă prin intensitatea aromatică cu note de gutui și fagure de albine și gustul armonios, moale, cu un sfârșit mătăsos. Înaltă concentrație a culorii și aromei, alături de ușoara onctuozitate în post-gust, fac din acest vin o întruchipare a eleganței și fineții.

Greutate 1 kg
Alcool: 12,0%

Zahăr: 4,0

Aciditate: 5,0

Temperatura recomandată de servire: 10 – 12 °C.

Acasa / Vinuri / Romanesti / Vin Cricova / Cricova Vin Alb Sec Orasul Subteran Chardonnay 0.75L

Cricova Vin Alb Sec Orasul Subteran Chardonnay 0.75L

750ml
12,0% vol.

21,47 lei

Chardonnay, gama “Orașul Subteran”

Tipul vinului: vin de calitate selectat, alb sec.

Varietate: 100 % Chardonnay.

Anul de recoltă: 2013

Organizarea plantației: Cricova dispunde de aproximativ 96 ha de plantații de Chardonnay, majoritatea în zona centrală a Republicii Moldova (regiunea Codru), dar și în zona sud (regiunea Valul lui Traian) – 34 ha.

Metoda de vinificație: Strugurii sunt culeși manual când capătă o maturitate deplină, se sortează minuțios, desciorchinează, macerarea are loc pe boștină pentru a extrage aroma și apoi sunt supuși procesului de vinificare. Fermentarea mustuielii are loc în vase de inox cu controlul temperaturii, timp de 14 zile.

Gastronomie: Risotto cu ton, pește, frigărui asortat, preparate din pui și piftie.

Note de degustare: Se remarcă prin intensitatea aromatică cu note de gutui și fagure de albine și gustul armonios, moale, cu un sfârșit mătăsos. Înaltă concentrație a culorii și aromei, alături de ușoara onctuozitate în post-gust, fac din acest vin o întruchipare a eleganței și fineții.

Greutate 1 kg
Alcool: 12,0%

Zahăr: 4,0

Aciditate: 5,0

Temperatura recomandată de servire: 10 – 12 °C.