Fiecare sortiment din gama The Lost Distillery este o reproducere în cele mai bune condiții după câteva dintre cele 100 de whisky-uri, care au încetat să mai fie produse de peste un secol.

Distileria Jericho a fost ridicată în 1822, în Nether Jericho, Aberdeenshire, de Ierihon William Smith, într-o zona perfectă pentru productia de whisky la scară mică. În distilerie era folosit orzul din producție locală și turbă din dealurile învecinate. La sfârșitul secolului, distileria Jericho este vândută, iar numele este schimbat în Benachie. După aceste reforme distileria produce anual o cantitate dublă de whisky.

După ce piața whisky-ului a fost grav afectată de afacerile ilegale ale companiei Pattison, în 1898, multe dintre distileriile mici au dat faliment. Jericho s-a afla printre aceste distilerii.

Aromele acestui whisky aduc, pentru un moment, într-o direcție previzibilă, apoi schimbă profilul către arome diferite, la care nu ne-am fi gândit că se pot afla pe papilele gustative într-o fracțiune de secundă.

ASPECT: Ambră închisă.

MIROS: Jericho este bogat în arome de vin, suc de lămâie și cereale.

GUST: Cum ajunge pe limbă, descoperim o băutură cu textură uleioasă, ce creează un strat subțire, ca o izolație lichidă. Aroma evoluează și devine mai ușoară, dar în nici un caz mai subțire. Ajungem la dulceața din nucă de cocos, desfășurată uniform și mărginită brusc de o tentă de piper, nuci sau ciuperci.

FINISH: Degustarea ajunge la un finish puțin așteptat: notă de cacao, urmat de ultimul val aromatic al mixului de malțuri.

Greutate1 kg
Cantitate: 700ml
Alcool: 43%

Acasa / Produse / Blended Whisky / Whisky Lost Distillery / LOST DISTILLERY CLASSIC JERICHO 0.7L

LOST DISTILLERY CLASSIC JERICHO 0.7L

700 ml

214,80 lei 193,80 lei

Fiecare sortiment din gama The Lost Distillery este o reproducere în cele mai bune condiții după câteva dintre cele 100 de whisky-uri, care au încetat să mai fie produse de peste un secol.

Distileria Jericho a fost ridicată în 1822, în Nether Jericho, Aberdeenshire, de Ierihon William Smith, într-o zona perfectă pentru productia de whisky la scară mică. În distilerie era folosit orzul din producție locală și turbă din dealurile învecinate. La sfârșitul secolului, distileria Jericho este vândută, iar numele este schimbat în Benachie. După aceste reforme distileria produce anual o cantitate dublă de whisky.

După ce piața whisky-ului a fost grav afectată de afacerile ilegale ale companiei Pattison, în 1898, multe dintre distileriile mici au dat faliment. Jericho s-a afla printre aceste distilerii.

Aromele acestui whisky aduc, pentru un moment, într-o direcție previzibilă, apoi schimbă profilul către arome diferite, la care nu ne-am fi gândit că se pot afla pe papilele gustative într-o fracțiune de secundă.

ASPECT: Ambră închisă.

MIROS: Jericho este bogat în arome de vin, suc de lămâie și cereale.

GUST: Cum ajunge pe limbă, descoperim o băutură cu textură uleioasă, ce creează un strat subțire, ca o izolație lichidă. Aroma evoluează și devine mai ușoară, dar în nici un caz mai subțire. Ajungem la dulceața din nucă de cocos, desfășurată uniform și mărginită brusc de o tentă de piper, nuci sau ciuperci.

FINISH: Degustarea ajunge la un finish puțin așteptat: notă de cacao, urmat de ultimul val aromatic al mixului de malțuri.

Greutate1 kg
Cantitate: 700ml
Alcool: 43%