Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Toate sortimentele de Jack Daniel’s sunt produse din ingrediente naturale și atent selecționate: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. Fermentarea are loc cu drojdie proaspătă, produsă în laboratoarele proprii. Fiecare etapă a distilării este atent supravegheată, apoi băutura proaspătă este filtrată cu răbdare printr-un strat de cărbune de arțar (produs propriu) apoi maturat.
Asemenea expresiei Triple Mash, Jack Daniel’s Bonded respectă standard-ul botled-in-bond. În Statele Unite ale Americii botled-in-bond este o lege din 1897 ce garantează calitatea băuturii. Mai exact, prin această lege instituțiile americane specializate în certificarea diferitelor tipuri de băuturi alcoolice au stabilit că standardul de calitate va fi oferit doar acelor whiskey-uri care sunt produse de o singură distilerie, într-un singur sezon, după o maturare de cel puțin 4 ani în depozite luate în evidență de guvern și îmbuteliate la 100 proof (50% volum alcool).