Viticultură și Vinificație
Syrah este făcut din struguri care fac parte din strategia de control a randamentului adoptată în podgorie. Vița de vie Syrah are tendința de a degrada solul prin culturi întinse, fapt care poate duce la vinuri slabe, dacă nu este controlată. La Cramele Recaș, acest lucru se face prin eliminarea unei părți din struguri imediat după înflorire, înainte ca vița de vie să înceapă să îi umfle în struguri. După aceea, accentul se pune pe coacerea deplină a strugurilor rămași pentru a se asigura aroma generoasă și culoarea profundă. Manipularea în podgorie a vinului Syrah este de bază și se bazează pe procese simple pentru a păstra aroma de struguri și a păstra vinurile deschise și plăcute.
Note de degustare
Culoare violet rubiniu intens. Intensitatea aromatică a acestui vin este ridicată, notele predominante sunt cele de afine, mure și coacăze negre supracoapte. Piperul și tutunul sau vanilia se descoperă după ce trecem de impresia fructelor, ducându-ne cu gândul la tipicul de Syrah. Gustul sec, taninurile consistente, dar rotunde și corpul onctuos ne amintesc de faptul că arealul viticol de la Cramele Recas se potrivește perfect cu acest soi de struguri. Post-gustul este mediu spre lung și consistent.
Recomandăm acest vin cu
Brânzeturi maturate, carne de berbecuț sau pastramă de oaie, preparate pe bază de sosuri cu piper sau note afumate.
Temperatură servire/consum: 14/ 16 ° C