DESCRIERE: Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

NOTE DE DEGUSTARE: Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente (piper verde, scorțișoară și ienibahar), cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacul gustativ este delicat, dar cu o puternică personalitate, subliniată de taninii catifelați și de caracterul fructat (mure și coacăze negre, urmate de note de cireșe negre). Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: se recomanda a fi asociat cu preparate din carne rosie, brânzeturi sau gratar.

Greutate 1 kg

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: Cotnari / Moldova / România

SOI: Fetească Neagră

TREAPTĂ DE CALITATE: DOC-CT

TIP: Roșu Sec

An Recoltă: 2016

VOLUM ALCOOL: 13,5%

Zaharuri reducătoare: 5,00 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 4,00 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar

TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 °C

Acasa / Shop / Casa Cotnari / Vin Domenii / Cotnari Vin Rosu Domenii Feteasca Neagra sec 0.75L

Cotnari Vin Rosu Domenii Feteasca Neagra sec 0.75L

750ml
13.5% vol.

33,00 lei

DESCRIERE: Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

NOTE DE DEGUSTARE: Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente (piper verde, scorțișoară și ienibahar), cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacul gustativ este delicat, dar cu o puternică personalitate, subliniată de taninii catifelați și de caracterul fructat (mure și coacăze negre, urmate de note de cireșe negre). Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDĂRI CULINARE: se recomanda a fi asociat cu preparate din carne rosie, brânzeturi sau gratar.

Greutate 1 kg

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: Cotnari / Moldova / România

SOI: Fetească Neagră

TREAPTĂ DE CALITATE: DOC-CT

TIP: Roșu Sec

An Recoltă: 2016

VOLUM ALCOOL: 13,5%

Zaharuri reducătoare: 5,00 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 4,00 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar

TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 °C