DESCRIERE: Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima …

NOTE DE DEGUSTARE: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

Greutate 1 kg

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: Cotnari / Moldova / România

SOI: Busuioacă de Bohotin

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Rose demisec

VOLUM ALCOOL: 14,2%

Zaharuri reducătoare: 10,02 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 5,77 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) si cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar

TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 °C

Acasa / Casa Cotnari / Vin Domenii / Cotnari Vin Rose Domenii Busuioaca de Bohotin Demisec 0.75L

Cotnari Vin Rose Domenii Busuioaca de Bohotin Demisec 0.75L

750ml
14.2% vol.

PRP*: 32,00 lei

DESCRIERE: Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima …

NOTE DE DEGUSTARE: Soi unic în peisajul viticol al lumii, Busuioaca de Bohotin născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafiri. Seducția e continuată de arome tulburătoare, de căpşune şi frăguţe de pădure și este desăvârșită de gustul intens fructat, cu aciditate medie. Crescut pe dealurile molcome ale Cotnariului, vinificat intr-un registru particular, soiul de Busuioacă își schimbă identitatea, devenind astfel Busuioacă de Cotnari! Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.

Greutate 1 kg

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: Cotnari / Moldova / România

SOI: Busuioacă de Bohotin

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Rose demisec

VOLUM ALCOOL: 14,2%

Zaharuri reducătoare: 10,02 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 5,77 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) si cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar

TEMPERATURĂ DE SERVIRE: 8-10 °C