| Viticultură și Vinificație |
Pentru ediția din 2018 am ales drept cupaj 70% Cabernet Sauvignon si 30% Merlot din parcele cu o producție de 6 tone la hectar, cu expoziție sudică și sol argilo-calcaros, bogat în oxizi de fier. Mustul folosit pentru acest vin este 100% ravac, macerat la temperatură controlată în vase de inox. După fermentația malolactică urmează asamblarea celor două soiuri și maturarea lor în butoaie de stejar franțuzesc 100% nou, Dargeaux & Jaegle pentru 12 luni. Faza de maturare se încheie cu o perioadă de stocare în vase neutre de inox și minim 6 luni în sticlă.

| Note de Degustare |
Pentru prima dată, de la lansarea din 2006, Cabernetul Sauvignon devine majoritar în acest cuvee. Degustativ, acestă schimbare se traduce printr-o structură bine clădită, cu gust complex și arome de fructe coapte negre: afine, cireșe amare și coacăze. După aerare, putem distinge aromele elegante de vanilie, tabac blond, ciocolată amară și migdale proaspăt prăjite. Taninurile puternice ale Cabernetului sunt perfect aliate cu textura suplă și aromele florale (de violete) ale Merlotului. Culoarea roșu-rubinie rămâne densă cu nunațe de violet. Cuvee Überland este un
vin cu potențial de învechire, care îmbină caractersticele acestor două soiuri nobile într-o expresie unică a „terrroir”-ului bănățean de la Recaș.

| Recomandăm acest vin cu |
Carne de vânat; Rib-eye de vită; Piept de rață la cuptor; Brânzeturi cu mucegai albastru (Roquefort, Stilton, Gorgonzola);
Deserturi pe bază de ciocolată amară și fructe negre.

| Temperatură servire/consum | 16/18° C
Încă înainte de a fi lansat, acest vin a obținut medalia de Argint în cadrul prestigiosului concurs internațional de vinuri Mundus Vini (desfășurat în Germania).
La data prezentării și, implicit, la data afișării rezultatelor vinul avea doar trei luni de maturare în sticlă.

Greutate 1 kg
Soiuri: Cabernet Sauvignon (70%); Merlot (30%)
An: 2018
Apelație: DOC-CMD, Recaș-Timiș
Volum alcool: 14,5 %
Aciditate: 5,7 g/l
Clasificare /zahăr: Sec (0,34 g/l zahăr rezidual)

Acasa / Vinuri / Romanesti / Cramele Recas / Vin Cuvee Űberland / Cramele Recas Vin Rosu Cuvee Űberland 0.75L

Cramele Recas Vin Rosu Cuvee Űberland 0.75L

750ml
alc. 14.5%

99,96 lei

| Viticultură și Vinificație |
Pentru ediția din 2018 am ales drept cupaj 70% Cabernet Sauvignon si 30% Merlot din parcele cu o producție de 6 tone la hectar, cu expoziție sudică și sol argilo-calcaros, bogat în oxizi de fier. Mustul folosit pentru acest vin este 100% ravac, macerat la temperatură controlată în vase de inox. După fermentația malolactică urmează asamblarea celor două soiuri și maturarea lor în butoaie de stejar franțuzesc 100% nou, Dargeaux & Jaegle pentru 12 luni. Faza de maturare se încheie cu o perioadă de stocare în vase neutre de inox și minim 6 luni în sticlă.

| Note de Degustare |
Pentru prima dată, de la lansarea din 2006, Cabernetul Sauvignon devine majoritar în acest cuvee. Degustativ, acestă schimbare se traduce printr-o structură bine clădită, cu gust complex și arome de fructe coapte negre: afine, cireșe amare și coacăze. După aerare, putem distinge aromele elegante de vanilie, tabac blond, ciocolată amară și migdale proaspăt prăjite. Taninurile puternice ale Cabernetului sunt perfect aliate cu textura suplă și aromele florale (de violete) ale Merlotului. Culoarea roșu-rubinie rămâne densă cu nunațe de violet. Cuvee Überland este un
vin cu potențial de învechire, care îmbină caractersticele acestor două soiuri nobile într-o expresie unică a „terrroir”-ului bănățean de la Recaș.

| Recomandăm acest vin cu |
Carne de vânat; Rib-eye de vită; Piept de rață la cuptor; Brânzeturi cu mucegai albastru (Roquefort, Stilton, Gorgonzola);
Deserturi pe bază de ciocolată amară și fructe negre.

| Temperatură servire/consum | 16/18° C
Încă înainte de a fi lansat, acest vin a obținut medalia de Argint în cadrul prestigiosului concurs internațional de vinuri Mundus Vini (desfășurat în Germania).
La data prezentării și, implicit, la data afișării rezultatelor vinul avea doar trei luni de maturare în sticlă.

Greutate 1 kg
Soiuri: Cabernet Sauvignon (70%); Merlot (30%)
An: 2018
Apelație: DOC-CMD, Recaș-Timiș
Volum alcool: 14,5 %
Aciditate: 5,7 g/l
Clasificare /zahăr: Sec (0,34 g/l zahăr rezidual)