La Stejari Cabernet Sauvignon este un vin roșu sec (baricat pentru 12 luni în și maturat 18 luni la sticlă) este un Cabernet Sauvignon pur-sânge cu un post gust lung, pretabil pentru învechire de minim 10 ani.
Selecția parcelară de Cabernet Sauvignon provine din zona La Stejari, cunoscută pentru solurile argilo-calcaroase și expoziția perfectă spre Sud.
Randamentele sunt foarte bine controlate, iar microclimatul din zonă este ideal pentru producerea de struguri cu o putere și concentrație extraordinare.
Prin această nouă gamă vinificatorii au dorit să arate potențialul vinului roșu mono-varietal produs pe terroirului de Recaș, care în ultimii ani a fost scăldat tot mai mult de razele soarelui.
Strugurii de Cabernet Sauvigon au beneficiat de o toamnă caldă și secetoasă, decisivă pentru maturarea acestui soi masiv și complex.
Pentru vinificație, Nora și Hartley au optat pentru o macerație lentă de 3 săptămâni pentru a extrage un maxim de putere și corp.
După o presare delicată, vinul se transferă în baricuri noi (225 L) franțuzești Dargeaux&Jaegle – Pădurea Alliers – pentru 12 luni.
Fără filtrare sau clarificare, vinul s-a îmbuteliat într-o ediție limitată de 6643 de sticle și a rămas pentru 18 luni în pivințele Cramelor Recaș pentru maturare.