DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

NOTE DE DEGUSTARE: Cu peste 2000 de ani în urmă, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. În noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome și gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte și de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor și Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

Greutate 1 kg

PODGORIE/REGIUNE/TARA: CotnariMoldova/România

SOI: Tămâioasă Românească

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Alb Sec

An recoltă: 2017

VOLUM ALCOOL: 13,4%

Zaharuri reducătoare: 2,58 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 5,92 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar

TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C

Acasa / Casa Cotnari / Vin Colocviu / Cotnari Vin Alb Colocviu Roma 0.75L

Cotnari Vin Alb Colocviu Roma 0.75L

750ml
13.4% vol.

33,00 lei

DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

NOTE DE DEGUSTARE: Cu peste 2000 de ani în urmă, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. În noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome și gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte și de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor și Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

Greutate 1 kg

PODGORIE/REGIUNE/TARA: CotnariMoldova/România

SOI: Tămâioasă Românească

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Alb Sec

An recoltă: 2017

VOLUM ALCOOL: 13,4%

Zaharuri reducătoare: 2,58 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 5,92 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar

TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C