Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Cu un caracter înnobilat de strămoși, care își caută o glorie nouă, Feteasca Neagră Castel Vlădoianu bucură paharele cu o reală sclipire oenologică a unui soi pur românesc. Descoperă-l și trăiește experiența vinului autohton!

NOTE DE DEGUSTARE: Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente (piper verde, scorțișoară și ienibahar), cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacul gustativ este delicat, dar cu o puternică personalitate, subliniată de taninii catifelați și de caracterul fructat (mure și coacăze negre, urmate de note de cireșe negre). Sergiu Nedelea – sommelier

Greutate 1 kg

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: Cotnari/Moldova/România

SOI: Fetească Neagră

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Roșu SEC

Anul: 2015

VOLUM ALCOOL: 13,6%

ZAHARURI REDUCĂTOARE: 2,8 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 6,3 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar

TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C

EDIȚIE LIMITATĂ: 10301 sticle

Acasa / Shop / Casa Cotnari / Vin Castel Vladoianu / Cotnari Vin Rosu Castel Vladoianu 0.75L

Cotnari Vin Rosu Castel Vladoianu 0.75L

750ml
13.6% vol.

66,00 lei

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Cu un caracter înnobilat de strămoși, care își caută o glorie nouă, Feteasca Neagră Castel Vlădoianu bucură paharele cu o reală sclipire oenologică a unui soi pur românesc. Descoperă-l și trăiește experiența vinului autohton!

NOTE DE DEGUSTARE: Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Tipice soiului de Fetească Neagră, notele de prune uscate ușor afumate sunt completate de cele de cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente (piper verde, scorțișoară și ienibahar), cu o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacul gustativ este delicat, dar cu o puternică personalitate, subliniată de taninii catifelați și de caracterul fructat (mure și coacăze negre, urmate de note de cireșe negre). Sergiu Nedelea – sommelier

Greutate 1 kg

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: Cotnari/Moldova/România

SOI: Fetească Neagră

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Roșu SEC

Anul: 2015

VOLUM ALCOOL: 13,6%

ZAHARURI REDUCĂTOARE: 2,8 g/l

ACIDITATE TOTALĂ: 6,3 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată

EXPOZIȚIA: sudică

ALTITUDINE: 200-300m

DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar

TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 °C

EDIȚIE LIMITATĂ: 10301 sticle