Corcova Charming BBLS Vin Spumant Brut 075L
Corcova Charming BBLS Vin Spumant Brut 075L

+ garanție
în stoc
- Experiență de aproape 30 de ani în domeniu.
- Produse 100% originale. Distribuitor și importator oficial.
- Livrare în toată țara prin curier (24-48h) sau easybox la un cost de 24,99 lei.
- Livrare prin Pallex la comenzi de peste 50kg.
- Livrare gratuită și în aceeasi zi în Craiova (cu flota proprie) sau ridicare de la depozitul de pe Str. Aleea 1 Simnic nr. 553, Craiova.
- Retur gratuit în 14 zile calendaristice
- Plata ramburs, card, transfer bancar sau în rate
- 0771 471 659 sau [email protected]
Descriere
Vinul spumant Corcova BBLS are o culoare de un galben delicat auriu, este un vin strălucitor, cu un perlaj bogat și fin. Aromele fructate, intense de mere golden și citrice (în special zest de lămâie), precum și delicate de banane și kiwi sunt îmbogățite de note minerale. Gustul este plăcut, cremos și plin de savoare, dominat de o senzație de prospețime. La final, gustul remanent, se păstrează mult timp după înghițire.
Sugestii de servire: Se recomanda a fi consumat la temperatura de 6-8°C, în pahare tip flaut sau pahare de vin alb. Nu necesită decantare sau aerare.
Asociere culinară: Un bun companion al fructelor de mare prăjite, al peștelui pregătit ca la restaurantele tip pescărie, sau cu sushi și sashimi. Perfect lângă salate tip fel principal, cu pește, carne de pui sau Halloumi tras la tigaie, și lângă preparate vegetariene, pe baza de tofu. Poate fi consumat simplu, bine răcit, dar și cu platouri de brânzeturi tari și semitari.
Asocierea ideală: Hamsii/ șprot tras în mălai, garnisit cu mămăligă cremoasă.
Corcova BBLS este un vin spumant elegant, obținut dintr-un amestec rafinat de soiuri precum Glera, Chardonnay și Pinot Bianco. Cu un volum de alcool de 11,5%, acest spumant brut oferă o aciditate echilibrată de 6,17g/l și un zahăr rezidual de 6,23g/l, fiind perfect pentru iubitorii de spumante cu o notă de prospețime și delicatețe.
Strugurii provin din faimoasa regiune Valdobbiadene, Italia, unde solurile morenice, mediu texturate și argiloase, contribuie la caracterul complex al vinului. Plantațiile de viță-de-vie, expuse către sud, sunt situate la altitudini între 200 și 250 metri, cu o densitate de 3200-3600 plante pe hectar. Strugurii sunt culeși manual în perioada 15-30 septembrie, pentru a asigura maturitatea optimă.
Vinul este obținut prin presare lentă și fermentare controlată în tancuri de inox pentru aproximativ 15 zile. Maturarea lentă continuă în autoclave din oțel inoxidabil timp de aproximativ 40 de luni la 15°C, urmată de o învechire în sticlă timp de o lună înainte de lansare, ceea ce îi conferă un echilibru perfect și o perlare fină și persistentă.