Rețeta shot B52: Cum să-l prepari cu ușurință în confortul casei tale

Rețeta shot B52: Cum să-l prepari cu ușurință în confortul casei tale

Este foarte simplu să prepari acasă un shot B52, dacă ai aproape ingredientele corecte și te raportezi la sfaturile potrivite. Am pregătit un nou articol de mixologie, ce include povești interesante despre acest shot alcoolic, dar și recomandările de care ai nevoie pentru prepararea sa, cu produse comandate online de la Nitela Shop.

Istoria shot-ului B52

Shot-ul B52 a pătruns în lumea băuturilor alcoolice odată cu apariția barului "Alice's Restaurant" din Malibu, California, în anii '70. Acest bar era cunoscut pentru băuturile sale exotice și atmosfera vibrantă, așa că nu este de mirare că aici s-a născut și unul dintre cele mai cunoscute shot-uri alcoolice din lume.

Creatorul acestui cocktail este barmanul Peter Fich de la "Alice's Restaurant". El a creat shot-ul B52 într-o încercare de a experimenta și de a veni cu ceva nou pentru clienții acelei locații. Peter s-a inspirat din numele avionului bombardier din aviația americană, Boeing B-52 Stratofortress B52.

Desigur, numele nu a fost ales doar pentru că suna bine sau pentru că era în trend. B52 este un cocktail stratificat, ceea ce înseamnă că ingredientele nu se amestecă, ci se poziționează unele peste celelalte, generând un rezultat vizual foarte interesant.

B52 este un shot alcoolic dulce, preparat din ingrediente pe care le poți comanda online din oferta noastră. Deși își are originea în Statele Unite, acesta a devenit popular în întreaga lume, fiind servit în baruri și cluburi din toate colțurile Globului.

Mai mult decât atât, deși este adesea asociat cu petrecerile și viața de noapte, rețeta sa a fost gândită pentru a fi savurată lent, nu băută dintr-o înghițitură. Aceasta este istoria sintetizată a acestui shot celebru la nivelul întregii lumi. Continuă să descoperi și alte lucruri interesante despre B52:

Când este recomandat să servești un shot B52

Cu stratificarea sa distinctă și gustul său bogat, un shot B52 poate fi servit în cadrul unor petreceri cu o anumită tematică, la evenimente formale, sau chiar într-o seară liniștită acasă cu prietenii.

Dacă includem și mâncarea în poveste, este bine să știi că shot-ul B52 este mai potrivit la sfârșitul cinei, ca digestiv, datorită combinației de lichior de cafea, cremă de cacao și Irish Cream. O seară cu prietenii în oraș poate începe, de asemenea, cu un rând de shot-uri B52. Din acest punct de vedere, este o băutură alcoolică foarte versatilă.

În ceea ce privește prezența sa pe meniurile diferitelor evenimente, shot-ul B52 este un cocktail popular pentru nunți, aniversări, diferite afterparty-uri, întâlniri corporate sau alte petreceri festive. De asemenea, este adesea servit în baruri și cluburi, celebritatea sa bazându-se pe aspectul său stratificat deosebit, textura inedită și gustul unic. Intensitatea alcoolică a shot-ului B52 este medie spre ridicată.

Gustul unui cocktail memorabil stă în detalii și, mai ales, în ingredientele de calitate. Am selectat mai jos exact produsele pe care le folosim și le recomandăm pentru a-ți asigura succesul la fiecare preparare.

Cum se prepară un shot B52

Prepararea unui shot B52 necesită atenție și precizie, pentru a obține acel aspect stratificat care îl face atât de atrăgător. Ingredientele principale pentru un shot B52 sunt: lichior de cafea, lichior de irish cream Bailey's și lichior de portocale. 

Înainte de a începe prepararea shot-ului, este important să ai la îndemână echipamentul necesar: un pahar de shot, o linguriță și o brichetă (dacă dorești și să flambezi la final shot-ul).

Pasul 1
Adăugă 1/3 din lichiorul de cafea în paharul de shot. Acesta va forma stratul de bază al băuturii.

Pasul 2
Încet, utilizând o linguriță de bar, umple 1/3 din paharul de shot cu irish cream Baileys. Lucrează fără a te grăbi, astfel încât cele două băuturi turnate până în acest moment să nu se amestece.

Pasul 3
Repetă același proces cu lichiorul de portocale, care va forma cel de-al treilea strat (cel de suprafață).

Reține că stratificarea corectă a lichiorurilor necesită practică, așa că nu te descuraja dacă nu obții rezultatul dorit din prima încercare. Cu timpul, vei reuși să prepari un shot B52 perfect.

Erori de evitat în pregătirea unoi shot B52

Unul dintre cele mai comune greșeli în prepararea unui shot B52 este utilizarea unor proporții incorecte. Reține că cele trei lichioruri care compun băutura trebuie adăugate în cantități egale, pentru a obține efectul vizual dorit. Mai mult decât atât, dacă un lichior este adăugat într-o cantitate prea mare sau prea mică, acest gust echilibrat al shot-ului pe care ți-l dorești va fi compromis.

O altă greșeală frecventă este adăugarea cu o viteză prea mare a celor 3 ingrediente. Pentru a obține trei straturi distincte - elementul definitoriu al unui shot B52 - lichiorurile trebuie adăugate încet, unul peste altul, folosind partea îndoită a unei lingurițe de bar. Dacă nu utilizezi această ustensilă, ingredientele se vor amesteca între ele.

Servirea improprie a unui shot B52 este o altă greșeală comună, pe care o poți evita, însă, cu simplitate. Alege un pahar de shot cât mai subțire (vezi imaginea) și asigură-te că băutura este servită cât mai repede după ce a fost preparată, pentru ca lichiorurile să nu se amestece între ele. 

Alte variante ale rețetei de shot B52

Variantele rețetei clasice de shot B52 sunt diverse și interesante, oferind experiențe senzoriale diferite. Una dintre cele mai populare variante este shot-ul B52 cu flambare, care nu doar că îmbunătățește gustul shot-ului, dar adaugă și un element vizual spectaculos. 

Pentru a pregăti un shot B52 flambat, vei utiliza aceleași 3 ingrediente ca în cazul rețetei clasice, la care vei adăuga un strop de rom, turnat la final și aprins rapid cu o brichetă. Este important să procedezi cu extrem de multă precauție, atunci când flambezi orice fel de băutură alcoolică.

O altă variantă interesantă este shot-ul B52 în care adaugi cremă de cacao, în locul lichiorului Baileys-ul. Acest shot este perfect pentru cei care preferă o băutură mai dulce și fără alcool.

Indiferent de varianta de B52 pe care o pregătești, este esențial să respecți ordinea turnării ingredientelor în straturi și să te asiguri că lichidele sunt turnate încet, pentru a nu se amesteca. De asemenea, servirea rapidă a shot-ului, imediat după preparare, este la fel de importantă.

Comandă online de pe site ingredientele necesare pentru pregătirea acestui shot unic în lume și continuă apoi să citești și alte articole de blog interesante, astfel încât să înveți cum poți realiza în confortul casei tale și alte băuturi celebre. 

Am ajuns la final! Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să încerci și tu aceste rețete populare de cocktailuri alcoolice, intră acum pe site și comandă online toate băuturile de care ai nevoie!

Postat de: Diaconu Elena