Mai Tai este un cocktail alcoolic pe bază de rom, devenit celebru începând cu anii '40. Ingredientele secundare sunt sucurile din fructe exotice, siropul de migdale sau bitterul Angostura. În funcție de rețetă, băutura despre care vorbim azi poate surprinde prin nuanțe, arome și texturi diferite, determinate de calitatea produselor și cantitățile utilizate.
Povestim mai multe despre originile acestui cocktail și mergem apoi pe firul istoriei sale, pentru a descoperi împreună cum se obțin unele dintre cele mai utilizate rețete de Mai Tai. De la cea clasică la diferite variante simplu de pregătit acasă, această băutură aromată are un farmec aparte, inspirat din serile magice ale verilor din Polinezia.
Care sunt originile cocktailului Mai Tai?
Mai Tai este unul dintre acele cocktailuri a căror poveste continuă să surprindă și în prezent. Fiind un produs extrem de apreciat pentru aromele inedite și nuanțele sale cu iz tropical, nu este de mirare că naște și azi controverse, privind originile sale. Două povesti despre descoperirea sa circulă în continuare printre cei pasionați de mixologie:
Varianta populară spune că Victor J. Bergeron, cunoscut drept Trader Vic, l-a inventat în 1944 la restaurantul său Trader Vic's din Oakland, California. Se povestește că a testat o nouă băutură pe doi prieteni veniți din Tahiti, iar după prima înghițitură, unul dintre aceștia a exclamat în tahitiană: „Mai tai-roa aé!" (trad. „Din altă lume!”)
Totuși, printre barmani și mixologi circulă și o altă poveste privind originea acestei rețete de cocktail populare. Donn Beach, proprietarul barului Don the Beachcomber, a susținut mereu că el a fost de fapt cel care a creat prima dată băutura, în 1933. Unii cred că rețeta lui Beach, Q.B. Cooler, a inspirat cu adevărat Mai Tai-ul lui Trader Vic.
Cocktail Mai Tai: rețete simplu de încercat acasă
Mai Tai este considerat „Regele cocktailurilor Tiki". Acesta este și motivul pentru care mulți barmani au experimentat de-a lungul timpului variante noi ale băuturii, raportându-se la rețeta de Mai Tai clasică, dezvoltată în anii '40 de Trader Vic. Iată mai multe despre ingredientele lor și modul în care se prepară aceste cocktailuri. Pentru a ne raporta corect la indicațiile pentru realizarea acestora, vom prezenta cantitățile în uncii (nr. 1 oz = 29.6 ml).
1. Mai Tai Clasic
Aceasta este rețeta originală a cocktailului. Pentru un Mai Tai Clasic, ai nevoie de:
- 2 oz rom auriu;
- 1 oz rom light;
- 3/4 oz suc lime proaspăt;
- 3/4 oz suc de grapefruit proaspăt;
- 1/2 oz sirop de migdale;
- 1/4 oz curaçao orange;
- 2 stropi de Angostura bitter
2. Royal Mai Tai
Romul maturat (aged) este utilizat în mix pentru a obține un gust mult mai puternic al ingredientelor alcoolice.
- 1 oz rom maturat (aged);
- 1 oz rom light;
- 3/4 oz suc lime proaspăt;
- 3/4 oz suc de grapefruit proaspăt;
- 1/2 oz sirop de migdale;
- 1/4 oz lichior Grand Marnier;
- 2 stropi de Angostura bitter


3. Mai Tai cu Pina Colada
Pentru cei adoră ananasul, această variantă combină aromele clasice ale unui Mai Tai cu cele ale unui cocktail Pina Colada:
- 1 oz rom auriu;
- 1 oz rom light;
- 1/2 oz suc lime proaspăt;
- 1/2 oz suc de grapefruit proaspăt;
- 1/2 oz cremă de cocos;
- 1/4 oz suc de ananas;
- 1/4 oz sirop de migdale;
- 2 stropi Angostura bitter
4. Smoked Mai Tai
Această rețetă de cocktail Mai Tai propune un buchet de arome cu note discrete de lemn ușor afumat. Pentru realizarea sa, ai nevoie de:
- 1 oz rom auriu infuzat cu fum de lemn;
- 1 oz rom light;
- 3/4 oz suc lime proaspăt
- 3/4 oz suc de grapefruit proaspăt
- 1/2 oz sirop de migdale;
- 1/4 oz curaçao blue;
5. Virgin Mai Tai
Această variantă de Mai Tai este pentru cei care obișnuiesc să bea la party cocktailuri fără alcool. Ingredientele sale:
- 2 oz suc de ananas;
- 3/4 oz suc de grapefruit;
- 3/4 oz suc de portocale;
- 1/2 oz sirop de migdale;
- 1/4 oz suc de lime.


6. Blood Orange Mai Tai
Înlocuiește sucul de grapefruit cu cel de portocale roșii, pentru o culoare vibrantă și o aromă ușor diferită!
- 1 oz rom auriu;
- 1 oz rom light;
- 3/4 oz suc lime proaspăt;
- 3/4 oz suc de portocale roșii;
- 1/2 oz sirop de migdale;
- 1/4 oz lichior triplu sec.
7. Mai Tai cu apă de trandafiri
Pentru note florale subtile, adaugă puțină apă de trandafiri în mix-ul de ingrediente.
- 1 oz rom auriu;
- 1 oz rom light;
- 3/4 oz suc lime proaspăt;
- 3/4 oz suc de grapefruit;
- 1/2 oz sirop de migdale;
- 1/4 oz lichior triplu sec;
- 1 linguriță apă de trandafir.
Cum se prepară aceste rețete de cocktail Mai Tai?
Indiferent de rețeta pe care o preferi, modul în care se combină ingredientele este asemănător. Ține cont de sfaturile de mai jos și bucură-te de un cocktail Mai Tai pregătit acasă în cele mai fierbinți zile ale acestei veri:
- umple un shaker de cocktail cu gheață;
- adaugă băuturile alcoolice și non-alcoolice în shaker;
- agită bine până când exteriorul shakerului devine foarte rece;
- strecoară băutura într-un pahar tiki umplut cu gheață zdrobită;
- decorează cu o frunză de ananas, o floare sau o felie de fruct exotic (opțional).
Este simplu de prepari un cocktail Mai Tai acasă, având la îndemână sfaturile potrivite și ingrediente de cea mai bună calitate. Testează fiecare dintre aceste rețete de cocktail cu ajutorul produselor din ofertă noastră. Ai parte de prețuri avantajoase pentru fiecare categorie de băuturi alcoolice și non-alcoolice!





















